Hudvårdsprodukter

Det finns en stor djungel av hudvårdsprodukter på marknaden idag, vilket gör att det inte alltid är enkelt att välja vilka produkter och märken man ska köpa. Det finns inte heller någon enkel guide till vilka produkter som passar dig bäst – allas hud är ju olika. Ansiktsvård, kroppsvård och Makeup, men även ett bra sortiment av hårvårdsprodukter. Det finns dock några grundregler att utgå från när du ska välja hudvårdsprodukter.

 

Ta reda på din hudtyp och välj produkter utifrån den

En grundregel när du ska köpa nya hudvårdsprodukter är att utgå från vilken typ av hy du har. Man brukar dela in huden i olika kategorier; blandad hy, torr hy, fet hy, normal hy, känslig hy och mogen hy till exempel. Dessa gäller främst för ansiktet, och hos vissa kan de kombineras.

Den vanligaste hudtypen är blandad hy. Det innebär att ansiktets hy har olika egenskaper på olika partier. Du kan till exempel ha en fet så kallad t-zon (panna, näsa och haka), medan andra delar av ansiktet är torrare. Idag finns det många hudvårdsprodukter som är framtagna för just den här typen av hy, men många gånger får du också vara beredd på att behöva kombinera olika produkter för bästa resultat.

Webbutiken Nioma säljer bl.a. arganolja, vilken påstås vara bra för både hud och hår. Arganoljan kommer från det marockanska arganträdet och är mycket potent som näringsgivare och återfuktare av både hud och hår.

 

Hur tar jag reda på vilken hudtyp jag har?

Det kan vara enkelt att själv se om man har torr eller fet hy, men då många har kombinerade hudtyper är det inte alltid så enkelt. Runtom på internet finns det många sajter som ger dig bra beskrivningar på vad de olika hudtyperna karaktäriseras av. Du kan också rådfråga personalen där du köper dina produkter.

Om du är beredd på att lägga en slant på att få ett professionellt utlåtande om din hy kan du välja att gå till en hudterapeut. Där får du också tips om vilka produkter som kan passa just din hy bäst.

 

Provat ekologiskt?

Ekologiska produkter blir allt populärare inom många olika områden, så även inom skönhetsbranschen. Med ekologisk hudvård slipper du att eventuellt skadliga kemikalier kommer i kontakt med, och tas upp av, din hud. Gröna Gredelina är inriktade mot just ekologisk hudvård.