Förlänga ögonfransarna

Ögonfransförlängning på salong eller hemma

Om du väljer att göra fransförlängning på salong används oftast två olika metoder: singelfransar och volymfransar. Vid den förstnämnda klistrar man fast extra fransar på vart och ett av dina egna strån för att förlänga dem en och en. Om du väljer volymfransar klistras istället flera tunnare strån fast på vart och ett av dina egna. Volymfransar har oftast lite längre hållbarhet än singelfransar.

Tänk på att gå till en seriös salong. Om salongen erbjuder förlängning som bara tar 45 minuter kan du oftast räkna med att det inte kommer att bli så bra som det kan bli. Att förlänga fransar är pilligt och tar tid, mellan 2 och 3 timmar.

Fixa fransarna själv

Om du snarare själv vill piffa till ögonen lite extra inför en särskild kväll finns det flera olika typer av lösögonfransar som du kan använda. Det är fortfarande lite pilligt att göra, och det kan krävas att du gör det några gånger för att få till tekniken. Numera finns det små buketter av fransar att köpa istället för en hel rad med fransar. Om du vill förstärka ögonen inför en lite mer seriös fest kan buketter vara en bra idé. Då kan du förstärka lite extra i ytterkanten på ögat för att få en mer dramatisk stil.

Om du å andra sidan ska på en livlig fest med dina vänner eller på någon maskerad kan en hel fransrad vara det bästa alternativet. Det finns dessutom många olika typer att välja mellan. Förutom att fransarna kan vara olika långa och tjocka finns det dessutom sådana med glitter på eller med små fjädrar i ytterkanten på fransarna. Om du vill göra ett riktigt dramatiskt intryck kan du definitivt satsa på utsmyckade fransar.

Att tänka på

Oavsett om du gör fransförlängning på salong eller sätter fast lösögonfransar själv är det viktigt att följa instruktionerna för hur de ska skötas.