Viktigt med träning och fysisk aktivitet

promenadVi vet alla att det är viktigt med träning och fysisk aktivitet, men ibland verkar det nästan omöjligt att få in det i vardagspusslet. Trots att vi vet att det kan hjälpa mot både stress, nedstämdhet, trötthet och en hel del sjukdomar så känns det ändå svårt att hinna iväg till gymmet mellan jobb, barnhämtning, matlagning och allt annat som måste hinnas med. Faktum är att du faktiskt inte behöver ett gym för att träna eller utföra fysisk aktivitet. Det är viktigt att komma ihåg att vardagsmotion räknas och att mycket går att göra hemma utan att behöva anstränga sig särskilt mycket.

 

30 minuter per dag

En halvtimmes fysisk aktivitet per dag räcker enligt flera forskare för att hålla sig sund. Dessa 30 minuter kan lätt fås in i vardagen på flera sätt utan att du behöver göra särskilt stora uppoffringar. Här är några exempel på vad du kan göra för att få in fysisk aktivitet i vardagen:

 

  • Promenera fram och tillbaka till skolan för att lämna och hämta barnen
  • Hoppa av bussen en eller två stationer tidigare och gå sista biten till dit du ska
  • Ta en kvick promenad under lunchrasten
  • Gör enkla övningar hemma medan du kollar på tv eller lyssnar på en ljudbok

 

Om du söker lite tuffare träning än så, så är det enkelt att hitta ett gym som passar dig. Dagens gym erbjuder oändligt många olika klasser, så testa dig fram för att ta reda på vad du gillar. Om du absolut inte har tiden att ta dig till ett fysiskt gym så har många börjat erbjuda träning online. Denna träning kan du utföra både hemma eller utomhus utan att behöva någon särskild utrustning och utan att förlora tid på att ta dig fram och tillbaka till gymmet.